Algemene Voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN:
Artikel 1. Begrippen en toepasselijkheid
1.1 Op alle aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten van BolleToet (hierna: BolleToet.nl) zijn deze Algemene Verkoopvoorwaarden (hierna: Voorwaarden) van toepassing. Tenzij BolleToet.nl zich schriftelijk met andere voorwaarden akkoord verklaart. Aan eventueel overeengekomen afwijkingen kan de klant geen rechten voor toekomstige transacties ontlenen.
1.2 Het accepteren van een aanbieding dan wel het doen van een bestelling houdt in dat u de toepasselijkheid van deze voorwaarden aanvaardt.
1.3 Van het in deze voorwaarden bepaalde kan slechts schriftelijk worden afgeweken, in welk geval de overige bepalingen onverkort van kracht blijven.

Artikel 2. Aanbiedingen/overeenkomsten
2.1 Alle aanbiedingen van BolleToet.nl zijn vrijblijvend en BolleToet.nl behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor om de prijzen te wijzigen, in het bijzonder wanneer dat op grond van (wettelijke) voorschriften noodzakelijk is.
2.2 Een overeenkomst komt slechts tot stand na acceptatie van je bestelling door BolleToet.nl. BolleToet.nl is gerechtigd bestellingen te weigeren dan wel bepaalde voorwaarden aan de levering te verbinden, tenzij uitdrukkelijk anders bepaald. Indien een bestelling niet wordt geaccepteerd, deelt BolleToet.nl dit mee binnen twee (2) werkdagen na ontvangst van de bestelling.

Artikel 3. Prijzen en betalingen
3.1 De vermelde prijzen voor de aangeboden producten en diensten zijn in euro’s inclusief BTW.
3.2 We verzenden met brievenbuspost of pakketpost. Voor een verzending met track & trace code dat door de brievenbus past betaalt de consument €2,95. De kosten voor een brievenbuspakket naar België bedraagt €4,50 zonder track en trace. Voor producten die niet door de brievenbus passen betaalt de consument €4,95 pakketkosten. Voor België betaalt de consument €7,95 pakketkosten.
3.3 Na een bestelling ontvang je direct een bevestiging per e-mail met daarin de totale kosten vermeld. Als je een BIBS of FRIGG-abonnement afsluit zal de eerste betaling geschieden door middel van Ideal of Bancontact. Daarna zal iedere maand het bedrag automatisch van de rekening geschreven worden. Hier ga je mee akkoord bij het bevestigen van je BIBS of FRIGG-abonnement. Voor deze online betalingen worden geen extra kosten berekend.
3.4 Het is niet mogelijk om achteraf te betalen.

Artikel 4. Levering
4.1 We verzenden alle bestellingen binnen 2 werkdagen naar het bij bestelling aangegeven afleveradres.
4.2 Overschrijding van de overeengekomen levertijden geeft de klant niet het recht op schadevergoeding, ontbinding van de overeenkomst of niet-nakoming van enige verplichting welke voor hem uit deze of uit enige andere daarmee samenhangende overeenkomst mocht voortvloeien.
4.3 Het product moet uiterlijk 30 dagen na bestelling bij de klant geleverd zijn. Wanneer dit niet gebeurt, kan de klant de koop onmiddellijk ongedaan maken. Dit geldt niet als de partijen een andere leveringstermijn hebben afgesproken.
4.4 Levering in gedeelten is toegestaan.
4.5 Wij doen ons best om de website zo up to date mogelijk te houden, echter kan het voorkomen dat er onverhoopt een product niet meer leverbaar is. In dit geval nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op en ontvang je het geld retour op je rekening.
4.6 Indien je bij BolleToet.nl een bestelling plaatst, zal de bestelling naar het opgegeven afleveradres worden verzonden. Eventuele fouten in het adres zijn voor het risico van de klant. Indien wij de bestelling retour ontvangen en opnieuw moeten versturen naar het juiste adres, zijn de extra verzendkosten voor rekening van de klant.

Artikel 5. Reclames en retourzending
5.1 Wij doen er alles aan om een perfect product te leveren. Mocht het bestelde artikel desondanks niet aan je verwachtingen voldoen, dan kun je binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling je bestelling ruilen of retourneren. Het reeds betaalde bedrag zal binnen 14 dagen nadat de bestelling retour ontvangen is aan je worden teruggestort. Indien je gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.
5.2 Indien je een product om welke reden dan ook niet wenst af te nemen, heb je het recht het product te retourneren. De consument heeft wettelijk het recht om een product binnen 14 dagen na ontvangst aan te melden voor retour zonder opgave van reden. Na deze melding heeft de consument nogmaals 14 dagen om het product daadwerkelijk retour te sturen. Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan BolleToet geretourneerd moeten worden. Indien een product is gepersonaliseerd door middel van naam, geboortedatum of een andere personalisatie kan het artikel niet geretourneerd worden.
De kosten van retour zenden zijn voor de klant.
Indien de retourzending bij BolleToet.nl in goede staat is ontvangen en de producten in goede staat zijn, zal BolleToet.nl het retourbedrag binnen 14 dagen terug storten.

Artikel 6. Garantie en klachten
6.1 Al onze artikelen hebben aflevergarantie. Dat betekent dat wanneer het product in goede staat is ontvangen, dat de garantie verder vervalt. De spenen dienen iedere 4-6 weken vervangen te worden. Het kan voorkomen dat het kindje dusdanig zuigkracht en/of bijtkracht heeft dat de speen eerder aan vervanging toe is. Hier staat BolleToet.nl niet voor garant.
6.2 Klachten over de uitvoering van de overeenkomst dienen binnen 7 dagen volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij BolleToet.nl, nadat de klacht/gebreken zijn geconstateerd.
6.3 Indien de klacht niet onderling overleg kan worden opgelost ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling.
6.4 Bij klachten dien je allereerst contact op te zoeken met BolleToet.nl. Het is tevens mogelijk om klachten te melden via het Europees ODR platform (http://ec.europa.eu/odr).
6.5 Indien de klacht gegrond wordt bevonden door BolleToet.nl, zal het geleverde product kosteloos worden vervangen of gerepareerd.
6.6 Op overeenkomsten tussen de consument en BolleToet.nl waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Ook indien de consument woonachtig is in het buitenland.

Artikel 7. Privacy
7.1 Alle persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor de afhandeling van de bestelling en zullen nimmer aan derden ter beschikking worden gesteld.
7.2 De afbeeldingen op de website zijn afbeeldingen die persoonlijk gemaakt zijn, en betreft personeel of modellen. Deze mag nimmer gekopieerd of gebruikt worden voor eventueel doorverkoop door derden/onbevoegden zonder schriftelijk overleg.