UITZETLIJST

baby uitzetlijst

Een baby op komst, gefeliciteerd! Nu zie je natuurlijk een waslijst aan benodigdheden die je moet aanschaffen voor een babyuitzet. Wij gaan je helpen om alles op een rijtje te zetten. 
Schrijf  je mee?

WAAR TE BEGINNEN?

Je leest en ziet ze overal, babyuitzetlijsten. Met ons team wat bestaat uit voornamelijk allemaal mama’s weten wij als geen ander wat we nodig zijn voor onze kleintjes. Daarom helpen wij jullie graag op weg met de beste, leukste items! 

Waar te beginnen?
De een heeft stress, de ander is heel relax met het aanschaffen van de babyuitzetlijst.  Wat ons aanraden is om er op tijd mee te beginnen. Bekijk wat je nodig hebt en ga lekker shoppen voor de kleine! Alleen maar leuk en je hoeft niet op het laatste moment met een bolle buik door de stad te slenteren. & je weet immers nooit wanneer de kleine zich gaat melden. Natuurlijk online heel veel krijgen, soms is het ook erg leuk om even tussen allemaal spulletjes te neuzen. Zo heb je ook op Vinted, marktplaats of in de kringloop genoeg items voor heel weinig geld. Aanrader!!

Oké laten we beginnen!
Waar wij 100% achter staan zijn hydrofiel doeken en washandjes, daar kan je er niet genoeg van hebben! Grote (handig voor na het badje of douche) en veel van een middel formaat. Je gebruikt deze namelijk ook vaak over het aankleed/verschoningskussen in het begin. Wanneer er een ongelukje gebeurt, is niet direct je hele verschoningskussen vies en kan je de doek vervangen. Schaf daarom genoeg doeken aan! En wil je niet teveel geld uitgeven, kijk dan eens bij de Action
& als we het toch over het aankleedkussen hebben? Schaf daar zeker ook een aantal voor aan. Wij verkopen ze in veel leuke kleurtjes van het merk Jollein voor maar €4,99. 

Dan komen we aan bij het 3e item. Bad capes! Deze kunnen ook zeker niet ontbreken. Super handig om je kindje in te leggen na het badje of de douche. Lekker warm en handig in combinatie met de hydrofiel doeken. Je hebt ze vaak in 2 maten, groot en middel. Bij ons schaf je ze aan voor €11,99 van het merk Jollein. Veel leuke kleurtjes & ook nog eens te personaliseren met naam! Ook nog eens leuk om als kraam cadeau te vragen. 😉 

Nummer 4 is ook een musthave, kruikenzakken. Wanneer je kindje net geboren is, kan het zich nog niet zelf goed warm houden. Daarom is het belangrijk dat je een kruik (2) in huis hebt. Uiteraard is alleen de kruik niet voldoende en moet er een kruikenzak omheen. Ook weer toevallig, bij BolleToet hebben wij ze weer van het merk Jollein in bijpassende kleuren, voor een heerlijke prijs €4,95! 

Wat ook super handig is, zijn spuugdoekjes. Deze gebruik je vaak tijdens het voeden, na het voeden en zijn gewoon makkelijk en klein om mee te nemen in je tas.  En daar hebben we de volgende ook al, een luiertas! Handig voor onderweg, naar de opvang en natuurlijk niet te vergeten, opa & oma. Je hebt ze in verschillende soorten, er is enorm veel keuze. De ene mama vindt een rugzak fijn en de ander een grote mommy bag voor aan de wandelwagen. Probeer het uit en kijk wat jij fijn vindt! 

Dan komen we aan bij nummer 7. Een draakzak, de een is fan, de ander vindt het vreselijk. Wij zeggen, JA! Super handig als de kleine onrustig is, ontroostbaar, niet wil slapen of gewoon om lekker samen te knuffelen tijdens het wandelen of in huis. Ook heb je bij veel draakzakken of draagdoeken, dat ze op veel verschillende manieren te gebruiken zijn. Ook voor als je kindje ouder is. Ideaal als ze te moe zijn om te lopen en jij ze niet zo lang kunt tillen. Zeker een aanrader dus! Ga naar een babywinkel om te kijken wat jij en je partner prettig vinden om te dragen. Er zijn zoveel merken en verschillen & in de winkel helpen ze je maar al te graag!

Is je kindje een duimer of gebruikt het de speen? Van de voren weet je dat natuurlijk niet. Daarom is het handig om altijd een speen in huis te halen. Dit in combinatie met een speenkoord is super handig. Wanneer je kindje de speen los laat, valt deze niet op de grond. Jij hoeft hem niet steeds schoon te maken en je kindje heeft een schone speen, win-win! 
Zelf hebben wij 2 soorten spenen aangeschaft, een ronde en een orthodontische. Je weet natuurlijk nooit welke je kindje prettig vindt. Wij hebben een ruim assortiment aan spenen, kijk eens rustig rond op onze website onder het kopje: Spenen. 

Rompers zijn natuurlijk heel belangrijk, het ligt er een beetje aan welk seizoen je kindje geboren wordt, maar in het begin is een romper met lange mouwen wel van belang. Daarbij raden wij zeker de overslag romper aan. Heel handig, want in het begin ben je wat onwennig en je kindje is nog zo klein, dan wil je niet constant een romper over het hoofdje moeten doen. Een stuk minder stress en gedoe. Maak het jezelf gewoon makkelijk!  Schaf in de kleinste maat 50 er een stuk of 6 aan, zo kom je de eerste week wel door. Die wasmachine draait toch wel! 😉 En verder is maatje 56 zeker handig om huis te halen. 

We zullen het lijstje niet al te lang maken, dus als laatste noemen we het voedingskussen. Ga je borstvoeding geven of de fles, het maakt eigenlijk niet uit. Het is al handig tijdens de zwangerschap. Omdat slapen al steeds slechter gaat, is een voedingskussen handig om te gebruiken. Deze kan je tussen je knieën leggen zodat je meer steun hebt. Daarna is het handig voor het voeden van je kindje. Meer steun en je kunt er zelfs een nestje van maken. Vouw het kussen bij elkaar en bind er een dekentje om heen, zo kan je de kleine er in leggen.
Bij Hema kun je bijvoorbeeld leuke hoezen kopen voor een kleine prijs! 

Hieronder nog even een kleine opsomming van de 10 items die wij aanraden zeker aan te schaffen. Willen jullie als volgende blog alle onzin aanschaffen weten? Laat het dan weten in een reactie! We wensen jullie veel shop plezier en geniet van je zwangerschap & straks de kleine! X liefs BolleToet

1. Hydrofiel doeken en washandjes/monddoekjes
2. Aankleedkussenhoezen
3. Bad capes 
4. Kruikenzakken
5. Spuugdoekjes
6. Luiertas
7. Draagzak
8. Speen (2) + Speenkoord
9. Rompers
10. Voedingskussen

Musthave
   Babykamer